چهارمین جلسه کمیسیون امور بانوان جامعه خیرین مدرسه ساز کشور روز سهسنبه مورخ ۹۹/۶/۴ با محوریت مشارکت خیرین جهت آموزش مجازی دانشآموزان نیازمند برگزار گردید.
چهارمین جلسه نیمه حضوری و مجازی کمیسیون امور بانوان جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ضمن گرمیداشت ایام ماه محرم و رشادت سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) در محل جامعه با مشارکت فعال اعضای محترم کمیسیون سرکار خانم (دکتر شادی جمیلی، میردامادیان، دکتر خاکباز، دکتر توکلی، دکتر پرواز مقدم، مهدی، مهندس صادقی، اشراقی و مهندس دانش مهر) با دستور کار آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، مشکلات پیشرو با توجه به شیوع ویروس کرونا و نحوه استفاده دانشآموزان از آموزش مجازی تشکیل شد.
ابتدا سرکار خانم مهندس دانش مهر دبیر کمیسیون با قرائت دستور کار جلسه و ارائه توضیحات مبسوط در خصوص آموزش مجازی و نحوه مشارکت بانوان جهت کمک به دانشآموزان نیازمند، خواستار ارائه راهکارهای کاربردی از سوی بانوان حاضر در جلسه شدند.
سرکار خانم دکتر شادی جمیلی (عضو هیئت مدیره بنیاد نیکوکاری جمیلی) نیز در ادامه افزودند: « شرایط موجود احتمالاً برای مدتی طولانی ادامه خواهد داشت، لذا بخش آموزش ضرورت تداوم تدریس مجازی را میطلبد که بنیاد نیکوکاری جمیلی نیز تا کنون در این خصوص گامهای بسیار مؤثری برداشتهاست. بهترین شیوه آموزش به دانشآموزان با توجه به شرایط حال حاضر و شیوع ویروس کرونا، آموزش بهشیوه مجازی است که این مهم صبوری، شکیبایی و بهویژه همراهی و آموزش هرچه بیشتر خانوادهها را میطلبد.»
سپس سرکار خانم میردامادیان (رئیس کمیسیون بانوان جامعه) با اشاره به اینکه استفاده از تبلت برای آموزش مجازی مستلزم آموزش اولیه خانوادهها و آموزگاران میباشد و حضور فیزیکی دانش آموزان در کلاس مؤثرتر است، مهمترین رسالت کمیسیون را توسعه فرهنگ مشارکتهای مردمی در بین آحاد مختلف مردم بهویژه بانوان عنوان کردند.
سرکار خانم دکتر توکلی نیز اظهار نمودند با توجه به اینکه بهرهمندی دانشآموزان از آموزش مجازی با مشکلات زیادی روبرو است، لذا سازکارهای مناسب جهت آموزش و حضور فیزیکی با رعایت پروتکل های بهداشتی مناسبتر است.
سرکار خانم دکتر پرواز مقدم ضمن اشاره به موضوع طرح آجر به آجر، از لزوم اجرای طرح آموزش منطقهای در مناطق آموزش و پرورش گفتند و آمادگی خود را جهت همکاری در منطقه یک نیز اعلام نمودند. دکتر مقدم در ادامه با اشاره به دستور کار جلسه، اهمیت آموزش دانشآموزان را در شرایط کنونی تحلیل نموده و استفاده از ابزارهای مجازی را مورد تأکید قرار دادند .
سرکار خانم دکتر احمدی ضمن اجتناب ناپذیر دانستن شیوه آموزش مجازی با توجه به شرایط بوجود آمده در کشور، بر طراحی تبلت و گوشی همراه صرفاً قابل استفاده در حوزه آموزش تأکید کردند و موافقت خود را با برگزاری کلاسهای آموزشی حضوری در مناطق سفید کشور اعلام نمودند.
سرکار خانم مهدی پور (نایب رئیس مجمع خیرین زیرکوه از توابع استان خراسان جنوبی) نیز در ادامه افزودند: «زیر کوه از توابع استان خراسان جنوبی در همسایگی کشور افغانستان است و با مشکلات عدیدهای از جمله عدم بهرهمندی دانش آموزان از امکانات کافی مواجه است. خانم مهدی پور تعداد دانش آموزان بدون سرپرست این منطقه را حدوداً ۲۵۰ نفر خواندند و از نیاز جدی به وجود مدارس شبانه روزی در این منطقه سخن گفتند.
سرکار خانم خاکباز (خیر محترم مدرسه ساز) در ادامه گفتند: «با توجه به تجربیاتام از مناطق محروم، آموزش مجازی در مناطق محروم بدون بررسی زیرساختی، نگرانیهای خاص خود را دارد. آموزش مجازی و دسترسی دانشآموزان بدون توجه به فرهنگ منطقه بهخصوص دختران، مستلزم آموزش خانواده است.»
سرکار خانم دکتر شعبانی نظر به اینکه جهان به آموزش از راه دور رو آوردهاست، استفاده از آموزش مجازی در شرایط کنونی را اجنتاب ناپذیر دانستند و به سهل بودن امکان استفاده دانشآموزان از محتواهای درسی در شرایط اقلیمی مختلف بهخصوص در مواقع برودت هوا و یا مسافت طولانی مدارس تا برخی روستاها اشاره نمودند.
سرکار خانم اشراقی در زمینه استفاده از آموزش مجازی با توجه به شرایط بهوجود آمده، تلفیق شرایط مجازی و حضوری را با استفاده از زیرساخت مناسب، مشارکت جمعی و کارشناسی صحیح را ضروری دانستند.
سرکار خانم مهندس صادقی با اشاره به نقش مهم عدالت آموزشی، تعلیم و تربیت دانشآموزان مناطق محروم را مورد تأکید قرار دادند و از جذب خیرین جهت کمک به دانش آموزان بهعنوان مهمترین مسئولیت جامعه خیرین نام بردند.
سایر حضار جلسه نیز بحث آموزش دانشآموزان بهویژه نونهالان را از مهمترین دغدغههای خانوادهها و عزم ملی جهت تأمین امکانات مورد نیاز را از ملزومات آن دانستند.